پلاسما ها بر اساس درجه ی یونیزاسیون ، دما ، فشار و چگالی به انواع مختلفی دسته بندی میشوند
پلاسمای حرارتی یا داغ
در این نوع پلاسما ، بین الکترون ها و مولکول های برخورد ایجاد میشود که این برخورد باعث ایجاد تعادل حرارتی بین الکترون ها و مولکول های گاز میشود و این یعنی دمای الکترون ها با مولکول های گاز تقریبا برابر هستند و پلاسما تقریبا به طور کامل یونیزه شده است. در این نوع پلاسما دما 10000 کلوین تا بیش از یک میلیون کلوین متغیر است. چنین پلاسمایی می تواند توسط رعد و برق ، جرقه ها و شعله ها تولید شود.
پلاسمای غیر حرارتی یا سرد
در این نوع پلاسما نرخ برخورد بین الکترون ها و مولکول های گاز پایین است و تعادل غیر حرارتی بین الکترون ها و مولکول های گاز برقرار نمیشود. بنابراین ذرات پرانرژی مانند الکترون ها تشکیل شده اند در حالی که انرژی مولکول های گاز در حدود دمای اتاق است.حتی در پلاسمای سرد دمای الکترون به طور معمول چندین هزار کلوین است. یونیزه شدن بخش کوچکی از پلاسما ( تقریبا یک درصد ) از ویژگی های پلاسمای سرد است.
پلاسمای مغناطیسی شده
این پلاسما توسط یک میدان مغناطیسی محدود شده و رفتار و خواص آن را تغییر میدهد . پلاسمای مغناطیسی در پدیده های نجومی مانند شعله های خورشیدی و شفق های قطبی نیز یافت می شود.
پلاسمای غبار آلود
این پلاسما علاوه بر اجزای معمول پلاسما حاوی ریز ذرات نانو متری یا میکرومتری است. این ریز ذرات تاثیر به سزایی بر رفتار و خواص پلاسما دارد. پلاسمای غبارآلود در ابرهای میان ستارهای، حلقههای سیارهای، و ستاره های دنبالهدار مشاهده میشوند .